sunnuntai 17. heinäkuuta 2016

Ravintola Ribarska Kucica, Bol (Brač), Kroatia

Ravintola Ribarska Kucica sijaitsee Bolissa, Bračin saarella Kroatiassa, lähellä kaupungin itäreunan luostaria. Itse asiassa kun kävelee rantabulevardia itään, katu näyttää päättyvän tähän ravintolaan, ja niin se tavallaan päättyykiin: ravintolan takana on pieni suojaisa poukamaranta, jolle tosin pääsee myös ylätietä, kulkemalla läpi hylätyn hotellialueen. Tien katkeaminen on niin hämäävää, että näimme yhden retipyöräilijän kantavan kulkupelinsä ravintolan läpi rannalle (ja havahtuvan viimeistään silloin siihen, että olisi sittenkin pitänyt valita jyrkkä ylämäki).


Ribarska Kucica on paitsi viehtättävä ruokaravintola, myös mitä oivallisin rantaterassi. Ravintola vuokraa myös rantatuoleja, mutta mikäli varjoa kaipaa, sellainen pitää tuoda itse mukana. Tämä tuntui olevan Bolissa pitkälti tapana muillakin rannoilla.Tuolien hinnat ovat saaritasoa (40 kunaa tuolilta), mutta eivät niin kalliita kuin Bolin - ja koko Kroatian - kuuluisimmalla rannalla Zlatni Ratissa (50 kunaa tuolilta). Rannikolla tuolien hinnat vaihtelivat 20 ja 30 kunan väliltä.


Rauhallisuudestaan, pienuudestaan ja lepposiuudestaan kuin myös Ribarska Kucican läheisyydestä johtuen tämä ranta nousi suosikiksemme Bolissa. Myös Ribarska Kucican henkilökunta on persoonallista ja huumorintajuista, mikä lisää paikan viihtyisyyttä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti