lauantai 9. huhtikuuta 2016

Ravintola African Pots, Helsinki

Afrikkalainen lounasravintola African Pots Mäkelänkadulla on kiinnostava tuttavuus. Afrikkalainen ruoka on minulle tuttua lähinnä festareilta ja Tallinnan African Kitchen -ravintolasta.

African Potsin buffetlounas maksaa kymmenen euroa ja hintaan kuuluu salaatti, keitto, leipä, lämmin ruoka ja kahvi sekä jälkiruoka. Lounas soveltuu hyvin myös kasvissyöjille. Käyntikerrallamme positiivisimmin yllättivät keitto ja jälkiruoka. Kukkakaalikeitto oli kookoksista ja pehmeää, ja erikseen tarjoiltu chili toi siihen juuri sopivasti potkua. Pääruokabuffetissa eksoottisinta oli paistettu banaani ja afrikkalaiselle keittiölle tyypillinen maapähkinäkastike, joka oli maittavaa ja täyttävää. Salaattiosio tuntui olevan läsnä lähinnä skandinaavista ruokailijaa ajatellen - ainakin itse kaipaan ateriaani myös raikkautta - ja se sisälsi pelkistetysti jäävuorisalaattia, kurkkua ja tomaattia. Buffetpöydän lämmin ruoka olisi osin voinut olla lämpimämpääkin.

Jälkiruoka oli herkullista. Kahvin lisäksi tarjolla oli mausteista inkivääriteetä, ja mangokakku, joka oli tarjolla vaniljakastikkeen kera, oli ihanan mehevää.

African Potsin lounas on hintansa väärti, ja paikka tuo mukavaa vaihtelua Helsingin lounastarjontaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti