perjantai 26. kesäkuuta 2015

Nuuksion kansallispuisto, Espoo

Patikoimme Nuuksion kansallispuistossa kaksi rengasreittiä, ensimmäisenä päivänä Korpinkierroksen ja toisena päivänä Haukankierroksen.


Korpinkierros on noin seitsemän kilometriä pitkä reitti, joka kulkee mukavan vaihtelevassa maisemassa: on avaraa kalliota, useita metsälampia ja myös metsää.


Yövyimme Korpinkierroksen päätteeksi Holma-Saarijärven leiriytymispaikalla. Oikeastaan leiriytymispaikkoja on kaksi: toinen on saaressa keskellä järveä ja sen liepeillä on myös laavu, toinen on järven rannalla. Valitsimme saaren, mikä oli muutoin loistava valinta, mutta emme tulleet lainkaan ajatelleeksi sitä, että aamulla nousi tuuli, jonka viima puhalsi tehokkaasti saaressa.Toisena päivänä kävelimme noin neljän kilometrin mittaisen Haukankierroksen, joka oli maisemiltaan aivan erilainen kokemus kuin Korpinkierros. Haukankierros oli hyvin metsäisä ja myös varsin mäkinen.


Kansallispuiston reunalla sijaitsee Haltia, Suomen luontokeskus. Keskuksen ravintola tarjoilee herkullista ruokaa, joten nääntyneenä ja vaelluksen päätteeksi herkuttelusta Haltiassa tulee hyvä mieli. Keittiöhenkilökunta on myös erittäin mukavaa ja valmiina auttamaan ruokarajoitteiden kanssa.
Haltiassa on myös kiinnostavan oloisia näyttelyitä, mutta patikinnin päätteksi emme nähneet itsessämme kykyjä niihin keskittymiseen.2 kommenttia:

  1. Tosi hyviä vinkkejä patikointi- ja vierailukohteiksi. Hienot maisemat.

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Olen itse varsin amatööriretkeilijä, mutta yön yli retkeily Nuuksiossa sai kiinnostumaan myös esimerkiksi Sipoonkorpeen tutustumisesta.

    VastaaPoista