keskiviikko 30. huhtikuuta 2014

Sultan pub, Istanbul


Ravintola-kahvila-baari Sultan pub sijaitsee aivan Hagia Sofian ja Sinisen moskeijan tuntumassa ja se ansaitsee maininnan hienonäkymäisen kattoterassinsa tähden. Katutasossakin voi nauttia kahvilan ja baarin antimista, mutta ympäristö on hälyisä. Kattoterassille kiivetään portaita noin viiden kerroksen verran. Sisätiloissa on ravintola, mutta juomien nauttimista varten on pieni mutta verraton (tosin keittiön savupiipusta saattaa tuprahtaa varsin tymäkätkin savut) terassi rakennuksen katolla.

Näkymä aukeaa Aasian suuntaan ja paikka on loistava paitsi pientä lasillisen äärellä pysähtymistä varten myös valokuvien ottamiseen. Ainakaan pikkupurtavaravintola-annoksissa sen sijaan ei ole kehumista - halloumiherkku näytti kuvassa houkuttelevalta, mutta todellisuus oli totaalisen ei menny niinku Strömsössä -tasoa: annos oli ihan hyvän makuinen (voiko halloumi maistua pahalta?), mutta kokonaisuutena ja varsinkin ulkonäöltään hyvin vaatimaton.

Istanbul on varsin maallinen kaupunki eikä oluen nauttiminen lähtökohtaisesti tuota ongelmia. Kaupungissa saattaa kuitenkin tulla alkoholin suhteen vastaan yllättäviä tilanteita - vaikuttaa olevan alueita, joiden kahviloiden valikoimassa ei ole olutta (näihin törmäsimme esimerkiksi kävellessämme Beyoglun kaupunginosasta alamäkeä Bosporinsalmea kohti ja myös Kabatasin laivaterminaalin rantabulevardilla, jolla on useita terasseja).

Toisaalta joissain ravintoloissa on saatavilla olutta ja muita alkoholijuomia, mutta ruokalistaan ei ole merkitty niiden hintoja ja ne voidaan tarjoilla hyvinkin matalalla profiililla - eräässä kalaravintolassa Eminönün tai Cagaloglun alueella vanhassa kaupungissa oluemme tarjoiltiin tavallisista suurista laseista, jotka oli päällystetty tummansinisellä pinnoitteella - näin lasin sisällöstä ei käytännössä voinut tehdä mitään päätelmiä, ja koska hintoja ei ollut merkitty minnekään, ravintolalle näytti jäävän tarpeen tullessa mahdollisuus näyttää siltä, että siellä ei alkoholia myytäisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti