keskiviikko 26. maaliskuuta 2014

Ravintola Nokka, Helsinki

Ravintola Nokka on onnistunut valinta fiiniin, hienoon ja hintaa pelkäämättömään ruoka- ja tunnelmakokemukseen. Ravintola sijaitsee Katajanokalla vanhassa punatiilisessä varastorakennuksessa, jonka ikkunoista voi luonnollisestikin katsella merta. Sisustus on erittäin onnistunut ja puhutteleva, varsinkin talvisaikaan: valaistus on lämmin ja himmeä, kynttilät luovat tunnelmaa, paksut matot ovat pehmeitä askelten alla.

Listalta löytyy niin liha-, kala- kuin kasvisannoksiakin, joiden koostumuksesta ruokarajoitteiset voivat keskustella tarjoilijoiden kanssa ilman vaivaannuttavia huokauksia tai silmienpyörittelyä - tarjoilijat olivat paitsi kohteliaita, kuten tämäntasoisessa paikassa voi olettaakin, myös sopivan välittömiä ja mukavia, asiakas kokee olevansa tervetullut ravintolaan ja illasta jäi monella tapaa hyvä mieli. Helsinki-menun lisäksi Nokassa on hyvännäköinen kasvismenu, vaikkei sitä internetsivuilla olekaan julkaistu.

Kala-alkuruoka "Piipanoja" (kylmäsavustettua kirjolohta ja kirjolohenmätiä, punajuuri-leipävanukasta ja sitruunakreemiä) oli loistava. Kaikkea oli sopivasti ruokahalun herättämiseksi ja maut olivat suussa sulavia. Kasvisalkuruoan punajuuripatee huimasi herkullisuudellaan.

Kalapääruoka "Suomenlahti" (paistettua ahventa, savustettua ahvenenmätiä ja pähkinävoita) oli tuhti ja onnistunut. Lisäkkeenä oleva sitruunainen perunapyree sopi oivallisesti ahvenen kanssa. Jotain pientä raikastusta annos olisi ehkä kaivannut, sillä rasvan määrässä ei ollut säästelty - vaikka annos ei ollut erityisen iso, se todellakin oli täyttävä. "Alhopakka"-ankka-annoksessa hurmasi vadelmaisuus, siihen vadelmakastike toi tarpeellista raikkautta. Kasviskaalikääryleannosta kehuttiin maukkaudesta ja täyttävyydestä, mutta paputäyte olisi kaivannut enemmän tekstuuria.

Jälkiruoka kruunaa menun. Ainoastaan "Nokan makeiset" jäivät näkemättä ja kokematta, muutoin a la carten jälkiruoka-annokset olivat sekä näyttäviä että ihania.

On kokemus käydä syömässä ravintolassa, jossa sekä ruoka että miljöö ovat elämys. Kokemuksen hinta on kolminumeroinen, joten kovin usein tämä ei toistu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti